Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) Hazırlık İçin Online Kurslar Faydalı Olur Mu?

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) Hazırlık İçin Online Kurslar Faydalı Olur Mu?

Tıpta Uzmanlık Sınavı, tıp alanının uzmanlık dallarında görev almak isteyenlere yönelik bir sınavdır. Her yıl, iki dönemde yapılan TUS’a hazırlık için verimli ve düzenli bir çalışma programı uygulanması gerekir. TUS hazırlık için adayların deneyebileceği yollar arasında online kurslar ve TUS kampları da vardır.

TUS’a Hazırlık İçin Online Kursların Faydaları

TUS’a hazırlık için online kursların en işe yarar faydası, çalışma düzenini oturtmak ve sınav sorularına yakın soru deneyimi kazanmaktır. Online TUS kursları; tek bir konu üzerine veya kamp şeklinde ilerleyen bir akışa sahiptir. Kurslara katılarak spesifik konu ve sorularda neyin doğru neyin yanlış yapıldığı da açığa çıkmış olur. Ayrıca online TUS kursu, paket hâlinde de uygulanarak birden fazla konuda kursiyerin bilgi sahibi olmasının önünü açar. Online TUS kurslarının belli başlı faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Zaman ve Mekân Sıkıntısı Yaşatmaması
  • Gereksiz Konu Dağılımından Arındırılmış ve Hızlandırılmış Ders İçerikleri Sunabilmesi
  • Online Deneme Sınavlarına Katılım Hakkı Tanıması
  • Canlı Derslerle Eğitmen ve Öğrenci Arasında Etkileşim Sağlaması
  • Canlı Derse Katılamayanlar İçin Ders Tekrar Video Desteği Vermesi
  • Temel Bilimler ile Klinik Bilimler İçeriğini Ayrı Paketler Hâlinde Sunması

Online TUS kursları, kişinin kendi konu ve alan eksikliklerini kapatarak kendine  zaman kazandırmasını da  destekler. Sınava hazırlık döneminde psikolojik açıdan rahatlamak da gerektiği için adayın kursa bağımlı hâle gelmemesi gerekir. Online kurslar, adayın çalışma rutinini destekleyen indirgenmiş ders içerikleriyle de odak noktası belirlenmiş bir çalışma programı sunar.

Tıpta Uzmanlık Sınavına Nasıl Hazırlanılır?

Online kurslarla desteklenmiş bir ders programı için öncelikle kursiyerin çalışma rutini oluşturması şarttır. TUS’ta başarı için en kritik aşamalardan biri de çalışma rutinini oluşturmaktır. Çalışma programı hazırlanırken dikkate alınması gerekenler ise eksik kalınan konuların tespiti, öncelikli konu sıralaması, zaman yönetimi ve soru çözümüdür.

Online kursların en işe yarar faydalarından biri olan zaman esnekliği özelliği kullanılarak kursiyer kendine verimli kullanabileceği zaman oluşturur. Böylece stres yönetimi açısından da sınav odaklı düşünme bir kenara bırakılmış olur. Çalışma rutinini, online kurslarla yöneten kursiyer, zaman ve stres yönetimini de uygulayarak sınava büyük ölçüde hazır hisseder. TUS’a hazırlık için online kursların faydalarından yararlanmak isterseniz de birbirinden farklı paketleri uygulayan TUSTIME üzerinden araştırma yapabilirsiniz.

Bu gönderiyi paylaş