TIPDİL’e Çalışırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

TIPDİL, doktor ya da doktor adaylarının İngilizce yeterliliğini ölçmek için uygulanan bir sınav türüdür. 2014 yılından itibaren TÖMER tarafından gerçekleştirilir. Minimum 50 puan alarak tercih aşamasına geçebilirsiniz. Sınava düzenli ve programlı bir şekilde çalışarak hayalini kurduğunuz puanı alabilir ve kariyerinize adım adım yaklaşabilirsiniz.

TIPDİL Nedir?

TUS için gerekli olan TIPDİL Sınavı, dil muafiyeti sağlar. YÖK tarafından denkliği kabul edilerek adayların 50 üzeri puan alması beklenir. YDS ve YÖKDİL’e benzer bir sınav olmakla birlikte daha dar kapsamlıdır.

Bu sınav İngilizce, Fransızca ve Almanca olmak üzere 3 farklı dilde uygulanır. Ancak, adaylar sadece bir dilden sınava girebilir. Ankara ve İstanbul’da yılda 2 kez yapılan bu sınavın geçerlilik süresi 5 yıldır.

TIPDİL Soru Dağılımı Nasıldır?

Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri ile ilgili fakültelerin öğrencileri, mezunlar ve uzmanlık eğitimine devam edenler sınava başvurabilir. TIPDİL Sınavı, 80 sorudan ve 150 dakikadan meydana gelir. Sınavda çıkan konulara göre soru dağılımı şöyle;

  • Gramer ve Kelime Bilgisi: 23,
  • Cümle Tamamlama: 13,
  • İngilizce-Türkçe ve Türkçe-İngilizce Çeviri: 14,
  • Paragraf: 20,
  • Paragraf Tamamlama: 6,
  • Anlam Bütünlüğünü Bozan Cümle: 6 soru.

Bu 80 soruluk sınavda 40 ve üzeri doğru sayısı yaparak minimum puan ve üstüne çıkabilirsiniz.

TIPDİL Sınavına Çalışırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Sınava hazırlanırken doğru bir plan program yapmanız hazırlanma sürecinizi kolaylaştırır. Seviyenizi ölçerek uygun yerden başlayıp zaman kaybının önüne geçebilirsiniz. TIPDİL Sınavı’na yönelik profesyonel içeriklerden destek almanız gerekir.

Günlük ve haftalık hedefler koyarak sınav tarihine kadar çalışmalarınızı tamamlayabilirsiniz. Her gün sadece bir konuya odaklanarak hızlı bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Sınava gireceğiniz dilde okumalar gerçekleştirerek kelime bilginizi geliştirmeniz gerekir. Okuma yapmak hızınızı artırırken diğer sınav konularını da çalışmanıza yardımcı olur. Söz öbekleri, deyimler ve yeni kelimeler ile kalıcı bir öğrenme sağlayabilirsiniz. Gramer eksiklerinizi tamamlayarak motivasyonunuzu artırabilirsiniz. Cümle tamamlama sorularında; özne-yüklem ilişkisi, zaman yapıları ve anlam bütünlüğü konularına çalışabilirsiniz. Çıkmış sınav soruları, deneyim kazanmanızı ve sınav içeriğini öğrenmenizi sağlar.

TIPDİL ve diğer detaylarla ilgili tüm sorularınıza TUSTIME ile hemen iletişime geçerek cevap bulabilirsiniz.

Bu gönderiyi paylaş