Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) İçin Yabancı Dil Sınav Seçenekleri Nelerdir

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) İçin Yabancı Dil Sınav Seçenekleri Nelerdir?

Tıp fakültesi mezunları başta olmak üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirlenen belli başlı bölüm mezunları da TUS aracılığıyla uzmanlık dallarını seçebiliyor. Kimileri tarafından dünyanın en zor sınavlarından biri olan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’na hazırlanmak için ciddi emek harcamak gerekir. TUS ile birlikte alan yeterliliğini belirleyen bir diğer kriter ise yabancı dil sınavlarıdır. TUS için yabancı dil yeterliliğini kanıtlayan sınavlara dair bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

TUS İçin Yabancı Dil Sınavları Nelerdir?

Adaylar TUS ile alan ve uzmanlık yeterliğini kanıtlayabilir. Bununla beraber adayların ÖSYM tarafından istenen diğer kriterleri de karşılaması gerekir. Öğrenciler tarafından genellikle İngilizce dili tercih edilse de TUS için Fransızca ya da Almanca dilleri de tercih edilebilir. Tıp mezunlarının yanı sıra veteriner, biyoloji, eczacılık, kimya veya tıbbi biyolojik bilimler fakültesinden mezun olanların tercih edebilecekleri yabancı dil sınav seçenekleri ise şu şekildedir:

  • YDS (Yabancı Dil Sınavı)
  • Tıp-Dil
  • YÖK-Dil (Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı)
  • e-YDS

Bununla birlikte ÖSYM tarafından denkliği tanımlanan yabancı dil sınavları da vardır. TOEFL ve PTE Academic seçenekleri, TUS için en zor yabancı dil sınavları olmakla beraber uluslararası geçerliliğe sahip olmalarıyla öne çıkar. Öğrencilerin merak ettiği sorulardan biri ise TUS için hangi yabancı dil sınavlarının diğerlerine göre daha kolay olduğudur.

TUS İçin Hangi Yabancı Dil Sınavları Daha Kolay?

Öncelikle hangi sınav olursa olsun, muhakkak özel bir çalışma programı ile hazırlanılması gerektiği unutulmamalıdır. Yabancı dil seviyesi B ya da C olsa bile yabancı dilin çok yönlü özelliklerini ölçen sınavlara hazırlanmak şarttır. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’na hazırlanacak kişilerin de her iki sınava da koordineli bir şekilde hazırlanması gerekir. TUS’a hazırlanacakların ÖSYM tarafından düzenlenecek sınavlardan en az 50 puan almaları gerek. Yabancı dil sınavları arasında adaylar açısından daha kolay bulunan sınav seçenekleri Tıp-Dil ve YÖK-Dil Sağlık Bilimleri Testidir. Adayların seçebilecekleri yabancı dil sınavları ve Tıpta Uzmanlık Sınavıyla ilgili daha fazlası için TUSTIME ile hemen iletişime geçerek gerekli bilgileri edinebilirsiniz.

Bu gönderiyi paylaş