Eczacılık Fakültesi Mezunları Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) Giriş Şartları Nelerdir?

TUS, tıp alanındaki temel kavram, ilke ve yöntemleri tanıma, kavrama; bu kavram ve yöntemler ile düşünerek belirli durumlara uygulama yetilerini ölçen bir sınavdır. TUS, tıp öğrenci ve mezunlarının yanı sıra eczacılık, veterinerlik, tıbbi biyoloji, kimya ve biyoloji mezunlarının da girebildiği bir sınavdır.

TUS’a Girmek İsteyen Eczacılık Fakültesi Mezunlarının Giriş Şartları Nelerdir?

TUS veya diğer adıyla Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı yılda iki kez gerçekleşir. ÖSYM her yıl sınav takviminde TUS başvuru tarihleri hakkında açıklama yapar. TUS 1. dönem ve TUS 2. dönem şeklinde Nisan ve Eylül aylarında sınav gerçekleşir. Sınav tarihinden ortalama iki ay önce başvuru takvimi yayınlanır. Bu sınava eczacılık fakültesi mezunları da girebilir. Ancak bu bölüm mezunlarının TUS için bazı şartları yerine getirmesi gerekir. Bu şartlar;

  • Tıp dışında eczacı, veteriner veya kimyager olmak belirtilen alanlarda lisans eğitimine devam ediyor olunması şartı aranır.
  • Türk Soylu Yabancılar için Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalışabilmelerine İlişkin 2527 Sayılı Kanun kapsamında bulunmak.” (mevzuat.gov.tr)
  • Mesleğini uygulamasına ve uzmanlık yapmak istediği alanda çalışmasına mani olacak herhangi bir hastalığı olmaması gerekir.
  • Burstan doğan mecburi hizmetin sınav gününden itibaren üç ay içerisinde bitirecek durumda olması aranan şartlar olarak sıralanabilir.

2023 TUS Tarihleri Nelerdir?

2023 TUS başvuru ve sınav tarihleri ÖSYM tarafından hazırlanan takvim ile yayınlandı. Bu takvime göre 2023 tıpta uzmanlık eğitimi giriş sınavı tarihleri;

  • 2023 TUS 1. Dönem Başvuru Tarihi 27 Ocak ve 06 Şubat 2023 olarak belirlendi. Bu sınav için geç başvuru günü ise 16 Şubat 2023’tür. Sınav, 19 Mart 2023’te yapılacak ve sonuçlar 14 Nisan 2023’te açıklanacak.
  • 2023 TUS 2. Dönem Başvuru Tarihi 04- 14 Ağustos 2023 olarak belirlendi. Sınava geç başvuru günü ise 22 Ağustos’tur. TUS 2. Dönem sınavı 24 Eylül 2023’te yapılacak. Sınavın açıklanma tarihi ise 19 Ekim 2023’tür.

TUS için giriş sayısında herhangi bir kısıtlama yoktur. Adayların sınavdan istedikleri sonucu alana kadar birden fazla sınava girme hakkı vardır. Eczacılık Fakültesi mezunlarının TUS’a giriş şartlarına ve diğer detaylarla ilgili tüm sorularınıza TUSTIME ile hemen iletişime geçerek cevap bulabilirsiniz.

Bu gönderiyi paylaş