TUS Hazırlık Sürecinde Kaynak Seçiminde Dikkat Edilecek 5 Nokta Nedir?

Tıpta Uzmanlık Sınavı uzman adaylarını, Temel Bilimler ve Klinik Bilimler olmak üzere iki farklı alanda birçok dersten sorumlu tutan bir sınavdır. TUS’a disiplinli ve stratejik bir çalışma programı ile hazırlanmak gerekir.

TUS hazırlık sürecinde doğru kaynak seçimi de başarıya giden yolda atılan önemli adımlardan biridir. TUS’a hazırlıkta seçtiğiniz kaynak adeta sizin için bir yol haritası olacaktır. TUS için özel olarak hazırlanmış kaynaklarla çalışarak, etkin bir zaman yönetimi yapabilirsiniz. Verimli bir çalışma sistemi kurmanıza da yardımcı olan kaynak kitaplar, ihtiyacınız olan tüm detayları içermelidir.

TUS Kaynak Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

TUS, planlı bir çalışma programı ile başarıya ulaşılan oldukça zorlayıcı bir sınavdır. Sadece temel bilgilere odaklanarak sınavda başarılı olmak mümkün değildir. TUS, bilginin ölçüldüğü, bazı alanlarda yorum sorularının dikkat çektiği bir sınav çeşididir. TUS’ hazırlanırken, detaylara önem vermelisiniz. Bu da ancak, doğru kaynak seçimi ile mümkündür. TUS’a hazırlanırken kaynak seçiminde 5 önemli noktaya dikkat etmeniz gerekir. Bu noktaları şu şekilde sıralayabiliriz;

  1. TUS için kaynak seçiminde kitabın hangi yayınevi ve kim tarafından hazırlandığına dikkat etmelisiniz. Alanında uzman kişiler tarafından hazırlanan TUS kaynak kitaplarını tercih etmelisiniz.
  2. TUS kaynak kitabı güncel müfredata uygun olmalıdır. Kaynak kitaplarının içinde ihtiyacınız olan tüm bilgilere yer verilmiş olmalıdır.
  3. Kaynak kitabın anlatım tarzı sizin anlayacağınız nitelikte olmalıdır. Görsel ya da sözel zekâya sahip olabilirsiniz. Dolayısıyla kaynak seçiminizde kişisel özelliklerinizi göz önünde bulundurmalısınız.
  4. TUS’a hazırlık sürecinde istediğiniz her an anlamadığınız konular için destek alamayabilirsiniz. Bunun için dijital platformlarda videolu anlatım imkanı sunan kare kodu içeren kaynak kitaplarını tercih edebilirsiniz.
  5. TUS’ta bazı dersler çok fazla grafik, resim ve şablon içerir. Kaynak seçiminizde tüm görsellerin net olarak anlaşılır olmasına dikkat etmelisiniz. Kaynak kitabınız okuması ve üzerinde tekrar etmesi kolay olacak şekilde tasarlanmış kitaplardan olmalıdır.

TUS’a hazırlık sürecinde kaynak seçimi ve diğer detaylarla ilgili tüm sorularınıza TUSTİME ile iletişime geçerek cevap bulabilirsiniz.

Bu gönderiyi paylaş