TUS’a Hazırlık İçin Dershane Seçimi

TUS’a Hazırlık İçin Dershane Seçimi

TUS’a hazırlık için dershane seçimi yaparken, doğru kaynaklardan doğru bilgi aldığınıza emin olmalısınız. Dershaneye bizzat giderek, yerinde görmeniz veya daha önce kayıt yaptıranlardan dershane hakkında bilgi toplamanız yerinde olacaktır. TUS’a hazırlık dershaneleri hakkında edindiğiniz bilgileri, hangi kriterlere göre değerlendirmeye alacağınız ve sizin için en ideal dershaneyi nasıl seçeceğiniz de önemlidir. Bu nedenle, TUS dershaneleri hakkında yaptığınız görüşmelerde bazı kritik noktaları göz önünde bulundurmanızda fayda var.

  • Yeterince Araştırma Yaptınız mı?

TUS’a hazırlık için dershane kaydınızı yaptırmadan önce, kendinize şu soruyu sorun: Yeterince araştırma yaptım mı? Eğer yaptığınız araştırma birkaç dershaneyle görüşme yapmakla sınırlı kaldıysa, araştırmalarınıza devam edin. TUS dershanelerini ziyaret edin, yöneticilerden program hakkında bilgi alın, derslere girecek olan hocalar hakkında fikir edinin. Mümkünse hocaların ders videolarını izlemeye çalışın veya misafir öğrenci olarak derslere katılın. Daha önce TUS dershanelerine gitmiş olan arkadaşlarınıza danışın, onların deneyimlerinden faydalanın. TUS dershanelerinin web sitelerini incelemek de size fikir verecektir. Dershanelerin sunduğu imkânları ve birbirlerinden ayıran özellikleri not alarak, üzerinde düşünmeye başlayabilirsiniz.

  • Hangi Kaynak Kitabı Kullanıyorlar?

TUS dershanesi seçimi yaparken karar vermenizi kolaylaştıracak, ayırıcı soruların başında TUS dershanelerinin kaynak olarak hangi kitabı kullandıkları gelmektedir. TUS sınavına hazırlanırken, detay içeren yoğun bir çalışma programı yürütmek zorundasınız. Bu çalışma programının başarıyla sonuçlanabilmesi, kullanılan kaynak kitaplarının niteliğine bağlıdır. İyi bir kaynak kitap sınavda çıkan soruları yakalar, güncelliğini korur ve üzerinde tekrar yapmaya elverişli bir formata sahiptir. Dershanenin sunduğu konu anlatımlı kaynak kitap, sınavda çıkma ihtimali bulunan tüm bilgiye sahip olmalı; diğer yandan gereksiz detaylarla insanların zamanını almamalı. TUS sınavı, bol tekrar yapılarak hazırlanılması gereken bir sınavdır. Kaynak kitabın sayfa düzeninde spot bilgilere, önemli detaylara dikkat çeken renklendirmelere yer verilmiş olmalıdır. Kaynak kitap kullanımı söz konusu olduğunda, Tustime dikkat çekmektedir. Türkiye’de TUS kitaplarında ilk defa dijital QR kod uygulamasını başlatan Tustime, bu dijital sistemle anlaşılmayan bir konunun videosunu anında izleme olanağı sunmaktadır.

  • Rehberlik Hizmeti Ne Kadar Etkin?

TUS sınavında başarılı olmak istiyorsanız doğru bir çalışma programına ve gerekli motivasyona sahip olmanız gerekir. TUS dershanelerinden aldığınız rehberlik hizmetiyle, bu süreci daha rahat geçirebilirsiniz. TUS dershanesi seçerken, sundukları rehberlik hizmetinin çerçevesini veya herhangi bir sorununuz olduğunda sizinle ne kadar ilgilenebileceklerini anlamaya çalışın. Alacağınız rehberlik hizmetinin hangi konuyu nasıl ve ne kadar çalışacağınızı, günlerinizi ve aylarınızı nasıl değerlendirmeniz gerektiğini, sınava yönelik ipuçlarını ve taktiklerini içerip içermediğinden emin olmalısınız. En önemli noktalardan biri de istediğiniz zaman ulaşabileceğiniz bir rehbere ihtiyacınız olacak. Sizi anlayan ve çözüm odaklı düşünen bir rehber, TUS hazırlığınıza çok olumlu yansıyacaktır.

 

  • Online Ders İmkânı Var Mı?

Pandemi döneminde birçok TUS dershanesi öğrencilerine vadettiği eğitimi sunamadı. Çoğu dershane yüz yüze eğitimin durdurulması nedeniyle, programını zamanında tamamlayamadı ve öğrenciler mağdur oldu. İstenmeyen durumlara karşı tedbirli olmak adına, online ders imkânına sahip TUS dershaneleri tercih edilmelidir. Hatta sadece ani gelişen olağanüstü durumlar için değil, istediğinizde evinizin konforunda derslere katılım sağlayabileceğiniz, internet ve teknik alt yapısı elverişli TUS dershanelerini tercih etmenizde fayda var.

 

 

Bu gönderiyi paylaş