TUS Denemeleri Nasıl Yapılmalı?

TUS denemeleri, sınava hazırlanan uzman adaylarının kendi seviyelerini yükseltme imkânı sunması açısından önemlidir. TUS hazırlık sürecinde deneme sınavları konular bitene kadar ertelenen, girilmek istenmeyen ya da konu eksiği olduğu için pek üzerinde durulmayan bir mesele olarak görülebilmektedir. Bazıları için ise, moral bozan ve hayal kırıklığı yaratan bir sorun hâline dönüşmektedir. TUS denemeleri; uzman adaylarının kendi gelişimlerini takip edebilmelerini ve bir önceki aydan daha ileride olabilmeleri için ihtiyaç duydukları itici gücü sağlayan, olumlu bir faktör olarak değerlendirilmelidir. Başkalarının ne kadar soru çözdüğü veya puan alabildiği önemli değildir. Önemli olan, çalıştığınız konularda kaç doğru yapabildiğiniz ve hangi soruları çözemediğinizdir. Çalışmalarınızın verimliliğini TUS denemeleriyle anlayabilirsiniz. Eksiklerinizi fark ederek giderme imkânı elde edersiniz. TUS sınavına kadar tamamladığınız her eksik, size puan olarak dönecektir. TUS denemeleri, sınava zihinsel olarak hazırlanmanız ve soru tiplerine aşinalık kazanmanız açısından da önemlidir. TUS denemelerini yaparken, farklı yöntemler tercih ederek sınava hazırlanabilirsiniz.

Tek Seferde 240 Soru

TUS denemesi çözerken, tek seferde 240 soruyu cevaplayabilirsin. Temel Bilimler ve Klinik Bilimler testinin tamamı 240 sorudan oluşur ve tek oturuşta tüm soruları çözerek TUS denemesini tamamlayabilirsiniz. Deneme sonrasında soruları kontrol eder, doğru ve cevapları tespit edersiniz. TUS denemesinde yaptığınız neti ve aldığınız puanı hesaplayarak, kendi durumunuz hakkında bir fikir sahibi olursunuz. Denemede yanlış cevapladığınız sorulara tekrar dönerek açıklamalarını okuyabilir, eksiklerinizi tespit ederek gerekirse tekrar aynı konuyu çalışabilirsiniz. Soru tiplerini tanımak ve sınav stratejisi geliştirmek açısından etkili bir yöntemdir.

TUS Denemelerini Bir Soru Bir Cevap Şeklinde Çözmek

TUS denemeleri sizde strese neden oluyorsa tek seferde 240 soru ile ilgilenmek yerine, açıklamalı deneme kitapçığını bir soru bir cevap şeklinde çözerek stresi ortadan kaldırabilirsiniz. Açıklamalı TUS deneme kitapçıkları hem soru çözmek hem de soru çözerken konu öğrenme imkânı sunması açısından, verimli bir çalışma yöntemidir. Bir soru bir cevap şeklinde çözerek ilerlediğinizde, üzerinizde puan ve net baskısı olmaz. Sadece anlamak, çözmek ve öğrenmek için geçirdiğiniz bir süreç yaşamış olursunuz. TUS sınavına karşı kaygılarınızı gidermek ve soru çözerken öğrenmek için etkili bir yöntemdir.

Bu gönderiyi paylaş