TUS Çalışmaktan Zevk Aldıracak Taktikler

TUS Çalışmaktan Zevk Aldıracak Taktikler

Başlık kendisiyle çelişiyor gibi görünebilir ancak; TUS, çalışırken zevk alınabilecek bir sınavdır. Her sınav gibi. TUS konularının çok olduğunu ve istediğiniz uzmanlığı kazanabilmek için istikrarlı bir şekilde yoğun tempoda çalışmanız gerektiğini düşündüğünüzde; yaşam enerjinizin kaybolduğunu hissediyor olabilirsiniz. Konuya bakış açınız değiştiğinde, süreç sizin için çok daha farklı ve zevkli bir hâle gelebilir.

  • Sınava Değil Öğrenmeye Odaklanın

TUS’a çalışırken bir sınava hazırlandığınızı unutun ve öğrenmeye odaklanın. Yeni bir bilgi öğrenmenin heyecanını yaşayın. Sonuca odaklandığınızda an’daki kazanımları kaybedersiniz. Hangi konuyu çalışıyorsanız, o konunun size sunduğu bilgileri hayranlıkla ve heyecanla kabul etmeye hazır olun. Sınav için değil, öğrenmek istediğiniz için öğrenin. Bu başlı başına TUS çalışmaktan zevk aldıracak bir taktiktir.

  • Tatlı Rekabetler

TUS’a çalışırken başkalarının sizden daha çok konu bitirdiğini hatırlayıp, motivasyonunuzu mu kaybediyorsunuz? Sizin için motivasyon bozucu olan bu durumu küçük bir oyuna çevirin. Öncelikle sınava beraber hazırlandığınız arkadaşlarınızla bunu konuşun. Kütüphanede ders çalışırken negatif düşünceler etrafınızı sardığında, arkadaşlarınıza “ben şu şu konuları bitirdim, sen daha neredesin” gibi tatlı rekabet oluşturacak cümleler kurun. Amaç karşınızdakinin motivasyonunu bozmak değil, kendi motivasyonunuzu yükseltmek. Bu cümleleri gülümseyerek kurmanız, kendi sesinizden kendinizi taktir ettiğinizi duymanız motivasyonunuzu yükseltecektir. Bu şekilde, yakın arkadaşlarınızla tatlı bir rekabet ortamı oluşturabilirsiniz.

  • TUS Şarkısı Seçin

TUS çalışırken zevk aldıracak taktiklerden biri de TUS şarkısıdır. Kendiniz için bir TUS şarkısı seçin. TUS’a karşı duygularınızı anlatan, neşeli ve yüzünüzü güldürecek tarzda bir şarkı olsun. Ders çalışırken dikkatinizi toplayamadığınız ve monotonluktan çıkmak istediğiniz bir anda, bu şarkıyı dinleyerek ve hatta dans ederek enerjinizi yenileyebilirsiniz.

  • Farklı Çevreden İnsanlarla Konuşun

TUS çalışırken gününüzün büyük çoğunluğunu hep aynı yerlerde geçirmeniz gerekecek. Tıp fakültesinde, TUS kursunda, kütüphanede veya evde. Siz ve yakın çevrenizin bir araya geldiğinizde, konuştuğunuz konular hep TUS üzerine olacaktır. Bazen TUS’tan uzaklaşmak da size iyi gelebilir. Farklı bölümlerden veya sosyal çevreden tanıdıklarınız, arkadaşlarınız varsa onlarla vakit geçirerek enerjinizi yükseltebilirsiniz. TUS dışında kalan başka konularla ilgili insanlarla sohbet etmek size iyi gelecektir.

 

 

Bu gönderiyi paylaş