Online Deneme Sınavlarına Katılmanın Avantajları Nelerdir

Online Deneme Sınavlarına Katılmanın Avantajları Nelerdir?

Online sınavlar, TUS dershaneleri tarafından her ay düzenlenen deneme sınavlarıdır. Online TUS sınavlarına katılan kursiyerler; konu ve bilgi eksikliklerini fark ederek daha etkin, verimli bir çalışma programı hazırlama imkânı elde eder. Online deneme sınavlarına katılım daha çok olacağından sıralamanız istatistiki açıdan gerçeğe en yakın sonuçlar vermede daha başarılıdır. Bu nedenle online sınavlar, mümkün olduğunca TUS’a en yakın formatta hazırlanır ve kursiyerlerin kendini en gerçekçi şekilde değerlendirmelerine olanak sağlar. Online sınavların diğer deneme sınavlarından temel farkı, bilgisayar ortamında gerçekleştirilmesidir. Sınava girmek için, uygun olduğunu düşündüğünüz her ortamda online sınava katılım gerçekleştirebilirsiniz. Öncesinde online sisteme kayıt yaptırmanız ve bilgisayarınızın hazır bulunması yeterlidir. Sınav anında internette veya cihazda gerçekleşecek olası arızalar için de önlem alınması gerekir. Bulunduğunuz bölgede sınav saatleri esnasında elektrik kesintisinin olup olmayacağını önceden öğrenmek, sınava online kayıt yaptırdığınızdan emin olmak ya da bilgisayarınızda var olan sorunları sınav öncesinde halletmek, sınav anında istenmeyen durumların yaşanmasını önleyecektir. Diğer taraftan, normal deneme sınavlarına nasıl hazırlanıyorsanız online sınavlara da o şekilde hazırlanmaya devam edebilirsiniz.

Online TUS Deneme Sınavlarına Hazırlık

Online TUS deneme sınavlarına hazırlanırken aklınızda tutmanız gereken en önemli nokta, bu deneme sınavlarının gerçek TUS sınavı öncesinde nelere yoğunlaşmanız gerektiğini size gösterecek olmasıdır. Online TUS deneme sınavlarıyla, yapacağınız çalışma programında nelere ağırlık vermeniz gerektiğini kolaylıkla tespit edebilirsiniz.

Online TUS deneme sınavlarına katılmadan önce, normal çalışma programınıza devam edebilirsiniz. Sınav sonrasında yanlış yaptığınız sorulara bakarak eksiklerinizi tespit etmeniz ve bir sonraki sınava kadar eksiklerinizi tamamlamanız gerekir. Online TUS deneme sınavlarından sonra, açıklamalı soru kitapçıkları üzerinden soru-cevap şeklinde gitmeniz konuyu pekiştirmenizi sağlayacaktır. Online TUS deneme sınavlarına girerek hızlı puan artışını ve TUS’a yönelik sınav fobisini giderebilirsiniz. Çünkü deneme sorularını sınav sonrasında tekrar tekrar çözmek, temel ve kritik önemdeki bilgileri sağlam bir şekilde öğrenmenizi sağlayacaktır. Ayrıca soru tiplerine karşı farkındalık elde ederek sınav başarınızı yükseltebileceksiniz. Örneğin, şık elerken “olabilir” gibi kesinlik belirtmeyen şıkların, “şu şöyledir” gibi ifadelerin geçtiği kesinlik bildiren şıklara kıyasla doğru çıkma ihtimalinin daha yüksek olduğunu fark edersiniz. Konuyu bilmenin yanı sıra, soru çözme mantığını kavramanız açısından da TUS deneme sınavlarını tekrar çözerek, sınavlara hazırlanmanız faydalı olacaktır. Bu tekniği kullandığınızda, denemede sorulan bir bilgiye konu kitabınızda rastladığınızda dikkatinizin yoğunlaştığını ya da normalde hiç dikkatinizi çekmeyecek bir konuyu, deneme sınavında görerek çalışmaya başladığınızı fark edeceksiniz. Bunlara ek olarak, konu çalışırken okumada seçicilik ve sınavda çıkabilecek konuları yakalama gibi yetiler geliştirmeye başlayacaksınız.

Her online TUS deneme sınavı, konu ve bilgi eksikliklerinizi tamamlamak için bir fırsattır. Ne kadar çok online sınava katılırsanız, TUS sınav başarınız o kadar artacaktır. TUS’ta aşina olduğunuz sorularla karşılaşmak, sınav esnasındaki motivasyonunuzu artırarak başarınızı olumlu yönde etkileyecektir.

 

 

Bu gönderiyi paylaş