Tıpta Uzmanlık Sınavı (DTUS) Kaynak Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli

Tıpta Uzmanlık Sınavı (DTUS) Kaynak Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Tıpta Uzmanlık Sınavı  (TUS), dünyanın en zorlu sınavlarından biri olarak verimli bir çalışma ve çalışma disiplini ister. Verimli bir ders programı ve çalışma düzeni için de TUS kaynakları oldukça önemlidir. Sınava hazırlanırken yararlanacağınız kaynaklara boş vakit harcamayı önlemek amacıyla doğru kaynaklara yönelmeniz gerekir. TUS kaynak seçiminde dikkat etmeniz gereken unsurlara göz atarak başarılı bir sınav yönetimi gerçekleştirebilirsiniz.

TUS Çalışma Programı İçin Kaynak Seçimi

TUS’a hazırlanırken öncelikle hedefe uygun bir çalışma sistemi kurmak gerekir. Sınava hazırlık stresini yönetmek, zamanı planlamak ve kaynakları doğru seçmek sınav başarısında etkilidir.  TUS, iki aşamadan oluşan bir sınav olduğu için iki aşamayı ayrı ayrı ele almak ve kaynakları buna göre seçmek en önemli kısımdır.

Kişiye özel TUS çalışma programı yanında, temel tıp bilimleri ile klinik tıp bilimlerini kapsayan nitelikli kaynaklara yönelmek şarttır. TUS kaynak seçiminde;

  • Yalnızca ders kitaplarına bağlı kalmamak,
  • Yazılı ve videolu tüm içeriklere göz atmak,
  • Her iki aşamayı da kapsayan kitap setlerini almak,
  • Deneme sınavlarını içeren paketleri incelemek,
  • İçeriği ve dili yalın kitapları tercih etmek,
  • Konu tekrarı ile beraber bol sorulu kaynakları araştırmak, detaylı ve yararlı bir çalışmanın da önünü açar. Anlamlı bir öğrenme, başarıyı da kolaylaştıracağı için kaynak seçiminde ders kitaplarını yerinde inceleyerek karar vermeniz gerekir.

TUSa Nasıl Çalışılır?

TUS çalışma programı ve kaynakları düzenlendikten sonra iki aşamayı da içeren bir sınav takvimi oluşturabilirsiniz. Sınavda başarı için öncelikle uzmanlık hedefini belirlemek, sonra da konsantrasyonunuzu bozmayacak bir ortam oluşturmak önemlidir. Konsantrasyon kaybını önlemek için aldığınız kaynakların işe yarar nitelikte olmasına dikkat edilmelidir. Faydalı ders kitapları, tekrar yapmayı kolaylaştırarak sınava çalışmanızı da destekler.

TUS’a çalışırken geçmiş yılların sınav sorularına da göz atılır. Deneme soruları ile beraber çıkmış sınav soruları, pratik kazanmanıza yardımcı olur. Ayrıca TUS için konu tekrarı yapmak, temeli sağlamlaştırmak adına da gereklidir. 

TUS hazırlık döneminde kaynakları derinlemesine inceleyerek son kararı verebilirsiniz. Konu tekrarı yapmak için her iki alanın da konu anlatımlı ve çözümlü sorularını içeren kaynakları kullanabilirsiniz. Set hâlinde verilen ve her bir konu başlığını içeren paketlerden Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) Kaynak Seçimi için TUSTİME ile iletişime geçerek, TUSTIME kaynakları hakkında detaylı bilgi alabilir veya satın alabilirsiniz.  

 

 

 

 

 

 

Bu gönderiyi paylaş