TUS Çalışmaya Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler

TUS Çalışmaya Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler

TUS çalışmaya başlamadan önce, zihninizin sınava adaptasyonunu sağlayacak bazı bilgileri edinmeniz gerekir. Zihinsel olarak hazır olduğunuzda, çalışmalarınızdan alacağınız verim de artacaktır. TUS’a çalışırken neyle karşılaşacağınız, olası riskli durumlar ve risklere karşı ne tür önlemler alabileceğiniz hakkında bilgi sahibi olduğunuzda süreç sizin için daha güvenle ilerleyecektir.

TUS Sınav Tarihi ve Soru Dağılımı

TUS çalışmaya başlamadan önce ilk bilmeniz gereken şey, sınavın ne zaman yapılacağıdır. Yılda 2 defa, 6 ay arayla yapılan TUS sınavlarından hangisine hazırlanacağınızı netleştirmelisiniz. Çalışma programınızı hazırlarken, ne kadar sürenizin kaldığı önemli olacaktır. Diğer yandan, sınavdaki soru dağılımlarını öğrenmeniz karşılaşacağınız sınavla ilgili size ön bilgi sağlayacaktır. Hangi konulara ağırlık vermeniz gerektiğini, soru dağılımına bakarak anlayabilirsiniz.

Seviyenizi Öğrenin

TUS’a çalışmaya başlamadan önce, deneme sınavlarına katılın ve seviyenizi öğrenin. Konu eksiklerinizi tespit eden bir deneme sınavından sonra, çalışma programınızı şekillendirmeniz daha kolay olacaktır. Seviyenizi öğrendiğinizde, eksikliklerinize odaklanan bir çalışma programı çıkarabilirsiniz. Ayrıca eksiklerinizi tamamlayarak ilerlediğinizde, deneme sınavlarındaki başarınız artar ve sınav gününe kadar motivasyonunuzu korursunuz.

Evet, Dünya’nın En Zor Sınavlarından Biri

Bunu zaten biliyorsunuz; ancak yine de hatırlatalım: TUS, Dünya’nın en zor sınavlarından biri. Bunu hatırlatıyoruz çünkü neyle karşı karşıya olduğunuzu bilin ve kabullenin. “Yoğun ve istikrarlı bir şekilde nasıl çalışacağım” demek yerine, “çalışmak zorundayım” ile başlayıp “çalışacağım” ve “çalışıyorum” aşamalarına gelmeniz gerekir. Evet, sınav zor; ama herkes için zor. Unutmayın, sadece çalışan değil, psikolojik olarak güçlü olan bu uzun maratonu başarıyla bitirebilir. TUS’a çalışmaya başlamadan önce, zihinsel hazırlığınızı tamamlamanız gerekir. En önemli aşama ise, zorluğu görüp kabul etmek ve hatta bundan keyif almayı öğrenmektir.

Çalışma Programı İçin Tecrübelerden Faydalanın

TUS’a çalışmaya başlamadan önce ne zaman ne çalışacağınızı öngören bir çalışma programı yapıp, buna sadık kalmalısınız. Kapasitenizi aşan bir çalışma programı hazırlamanız durumunda, yolun yarısında pes edebilir ve kendi kendinizi hayal kırıklığına uğratabilirsiniz. Bu nedenle çalışma programı çıkarırken, TUS kursunuzun rehber hocalarından destek almanız ya da daha önce TUS sınavına girenlerin deneyimlerini öğrenmeniz faydalı olacaktır.

Bu gönderiyi paylaş