TUS’a 2 Ay Kala Taktikler

TUS gibi uzun bir maratonun bitimine yaklaştığınız son 2 ayda, puanlarınızı yükseltebilmeniz için büyük bir fırsat yakalayabilirsiniz. Derece yapmak istiyorsanız, hedeflediğiniz üniversite veya şehirde uzman olarak çalışmak istiyorsanız, son 2 ayı çok verimli geçirmelisiniz. Bu süreçte kronometrenizi yanınızdan ayırmamalı, çalışma saatlerinizi mümkün olduğunca artırmalısınız. TUS sınavından istediğiniz sonucu almak istiyorsanız çok çalışmanın yanı sıra, taktiğinizin de iyi olması gerekir.

TUS’a 2 Ay Kala Çalışma Süresi

TUS’a 2 ay kala çalışırken, kronometrenin 8 saat dolmadan durmaması ve hatta kendinizi 9 saati geçmek için zorlamanız gerekir. TUS’a 2 ay kala kendi farkınızı yaratabileceğiniz, herkesin herkesi geçmeye çok elverişli olduğu bir dönemdir. Bu nedenle, motivasyonunu kaybetmeden son 2 aya erişenler başarının tadını da çıkaranlardır.

TUS’A 2 Ay Kala Çalışma Taktikleri

TUS’a 2 ay kala klinik dersler üzerine yoğunlaşılmalıdır. Son 1 ay kala yoğun ezber isteyen Temel Bilimler tekrarına eğilmeniz gerektiğinden, TUS’a 2 ay kala zamanınızı Klinik Bilimler çalışarak geçirmelisiniz. Pediatri, küçük stajlar, Dahiliye ve Genel Cerrahi gibi klinik derslerle ilgili daha önce çözüp bitirdiğiniz bir soru bankasındaki soruları tekrar edebilirsiniz. Deneme sorularını çözerken sürekli yanlışınızın çıktığı konuları belirleyip, konu kitabından tekrar ederek son eksiklerinizi de tamamlayabilirsiniz. Bu dönemde, konu kitaplarını baştan sona tekrar etmek yerine, yanlışlarınızın çok çıktığı, eksiklerinizin olduğu konuları tekrar etmeniz yeterli olacaktır. Enerjinizin çoğunu deneme sorularını çözmek için harcamalısınız. Soru çözerken TUS sınavında en çok soru çıkan konulara daha fazla yoğunlaşmanız faydalı olacaktır. Açıklamalı deneme kitapçıkları yerine TUS formatındaki deneme soruları size bu süreçte daha fazla katkı sağlayacaktır. Temel bilimlerden 120 soru çözdükten sonra 15-20 dakika ara verip 120 klinik bilimler sorusu çözmeyi denemelisiniz. 120 soruluk deneme sınavı esnasında sadece emin olduğunuz soruları işaretleyin. Bilemediğiniz veya emin olamadığınız soruları 2. defa okumadan geçin. Arta kalan zamanınızda, boş bıraktığınız soruları daha konforlu bir şekilde çözerek doğru yapma ihtimalinizi artırabilirsiniz.  Soru bankanızın üzerinde daha önce yanlış çözdüğünüz soruları işaretlediyseniz, o soruları özel bir dikkatle tekrar çözmeniz faydalı olacaktır. Klinik derslerde soru üzerinden konu çalışarak, akılda kalıcı bir taktik uygulamış olursunuz.

 

Bu gönderiyi paylaş