Masa Başı Konsantrasyonunu Artırmak İçin Neler Yapılabilir?

Masa başı konsantrasyonunu, TUS çalışma sürecinde disiplini, sürekliliği ve verimliliği sağlaması açısından önemlidir. En elverişli koşullar altında vereceğiniz emekle, çalışmanızdan maksimum fayda sağlayabilirsiniz. Masa başı, konsantrasyonunuzun yüksek olması gereken bir alandır. Saatlerce masa başında oturmanıza rağmen, dikkatiniz dağılıyor ve konuya odaklanamıyorsanız bu süreyi boşa geçirmiş olduğunuz bir zaman olarak değerlendirebilirsiniz. Masa başı konsantrasyonunuzu artırmak için, çok basit bir şekilde uygulayabileceğiniz birkaç püf noktasına dikkat etmeniz yeterli olacaktır.

Enerjinizi Yenileyerek Masa Başına Oturun

Sabah uyandınız ve çalışmak için masaya oturmak istiyorsunuz.  Üzerinizde hâlâ uykunun etkisini taşıyorsanız, konulara konsantrasyonunuzu sağlamanız zorlaşacaktır. Masa başına oturmadan önce duş almanız, dişlerinizi fırçalamanız ve pijamalarınızı çıkarmanız enerjinizi yenilemenize yardımcı olur. Zihnen daha dinç olabilmek için, bakımlı ve temiz olmaktan vazgeçmemelisiniz.

Masanızın Üzerini Boşaltın

Masa başında konsantrasyonunuzu artıracak en önemli yöntemlerden biri de masanızın üzerini boşaltmaktır. Çalışacağınız kaynak kitap ve kırtasiye malzemeleri dışında kalan her şeyi, masanızdan kaldırın. Masanızda ferah ve sakin bir görünüm elde edin. Başka derslerin veya eşyaların dikkatinizi dağıtmasına izin vermeyin.

Telefonunuzu Kapatın

Masa başında konsantrasyon düşüren hatalardan biri ve en çok yapılanı, telefonu kapatmamaktır. Telefonu kapatmalı ya da uçak moduna almalısınız.  Masa başında ders çalışırken gelen bir bildirim veya merak ettiğiniz bir arkadaşınız, tüm dikkatinizin çalışmanızdan uzaklaşmasına neden olabilir. İyi niyetli olarak telefonu elinize aldığınızda, çözemediğiniz bir sorunun fotoğrafını çekmek isterken kendinizi bir anda sosyal medyada bulabilirsiniz. Telefonu ve diğer elektronik cihazları ulaşamayacağınız bir yere koymalı ve bildirim sesi gelmeyeceğinden emin olarak masa başına oturmalısınız.

Masa Lambası Deneyin

Ders çalıştığınız alanın aydınlık ve ferah olması, masa başı konsantrasyonunuzu artıracaktır. Işığın yeterli olmadığı veya loş ışık bulunan alanlarda masa lambası kullanarak, daha aydınlık bir görüntü yakalayabilirsiniz. Loş veya yetersiz ışık, masa başında kaldığınız süre uzadıkça size uyku olarak geri dönecektir.

Masada Sadece Ders Çalışın

Masaya oturduğunuzda sadece ders çalışacağınızdan emin olmalısınız. Masanız yemek yediğiniz, sakız çiğnediğiniz veya su dışında bir şeyler içtiğiniz bir alana dönüşmemeli. Masanızda sadece ders çalışın. Aksi bir durumda, zorlandığınız anlarda zihniniz sizi bir şeyler tüketmeye sevk ederek zamanınızı boşa harcamanıza neden olur.

Bu gönderiyi paylaş