TUS’a Hazırlıkta Kaynak Seçimi

TUS’a hazırlıkta Temel Bilimler ve Klinik Bilimler alanlarına dâhil olan ve küçük stajlarla birlikte 13 farklı dersi içeren kaynaklara ihtiyaç vardır. TUS sınavına çalışma disiplinli ve stratejik bir çalışma programının yanı sıra, doğru kaynak seçimiyle başarıyla sonuçlandırılabilir. TUS’a hazırlıkta seçtiğiniz kaynak, yol haritanızın belirlenmesinde rol oynayan ana faktör olacaktır. TUS sınavı için özel olarak hazırlanmış kaynaklarla çalışarak zamanınızı ve enerjinizi daha verimli kullanabilirsiniz.

TUS Kaynak Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

TUS sınavı gün geçtikçe daha da zorlaşan ve detaylara önem veren bir sınav haline gelmektedir. Detayları görmezden gelerek, sadece “temel” bilgiye odaklanarak başarılı olunabilecek bir sınav değildir. TUS sınavı modern bilgi ölçümünün yapıldığı, bazı alanlarda yorum sorularının dikkat çektiği bir içeriğe sahiptir. TUS sınavının sahip olduğu bu özelliklere bakıldığında, kısa ve özet konu kitaplarının ihtiyacı karşılayamayacağı bilinmelidir. Detaylara önem veren ve sınavda çıkması muhtemel olarak görülen bilgilerin ön plana çıkarıldığı kaynaklar seçilmelidir.

  • TUS için kaynak seçiminde bulunurken, kitabın kim tarafından hazırlandığına dikkat edilmelidir. Alanında uzman, tanınmış ve TUS’ta derece yapmış hekimler tarafından hazırlanan TUS kaynak kitaplarını tercih etmelisiniz.
  • TUS kaynak kitabı seçerken güncellenen müfredata uygun olarak hazırlandığından emin olmalısınız. Güncellenmiş yeni baskıları veya son müfredata uygun olarak çıkarılan yeni kaynak kitaplarını kullanabilirsiniz. TUS kaynak kitabın içerisinde bilmeniz gereken tüm bilgiler yer almalıdır.
  • TUS çok zor bir sınavdır ve alan olarak tıp bilimleri çok geniştir. Öğrenmekle bitmeyecek bir alanın sınavına girerken bilginin içinde boğularak zaman ve enerji kaybetmemelisiniz. Alacağınız TUS kaynağı, detaylı olmasına karşın gereksiz bilgilerden de arındırılmış olmalıdır. TUS’ta en çok soru yakalayan kaynaklar tercih edilmelidir.
  • TUS kaynak kitabının üslup ve anlatım tarzı sizin için anlaşılır olmalıdır. Fotografik veya sözel zekâya sahip olabilirsiniz. Fotografik bir zekâya sahipseniz özellikle anatomi gibi çok tekrar ve ezber isteyen derslerde resimlerin bulunduğu kaynak kitapları tercih edebilirsiniz. Kişisel özelliklerinizi göz önünde bulundurarak kaynak seçimi yapmalısınız.
  • TUS’a hazırlanırken her an kursa gidip anlamadığınız konular için destek alamayacağınız için, dijital platformlarda videolu anlatım fırsatı sunan kare kodlu kaynak kitaplar seçebilirsiniz.
  • TUS kaynak kitaplarında grafik, resim ve şablonlar anlaşılır ve net bir şekilde yer almalıdır. Kaynak kitap, okuması ve üzerinde tekrar etmesi kolay olan bir dizayna sahip olmalıdır.

Bu gönderiyi paylaş