TUS İçin Günde Kaç Saat Çalışmalı

TUS İçin Günde Kaç Saat Çalışmalı?

Tıpta Uzmanlık Sınavına hazırlık süreci kişiden kişiye değişir. TUS çalışmaları kişinin temel bilgi birikimine, çalışma özelliklerine ve çalışmak için ayırdığı süreye göre farklılık gösterir. Herkesin kendi şartlarına ve yapısına en uygun çalışma programını oluşturması gerekir. Düzensiz ve isteksiz olarak günde 5-6 saat çalışmaktansa, kısa da olsa düzenli ve sistemli çalışmanız çok daha verimli sonuçlara ulaşmanızı sağlar.

İdeal TUS Çalışma Programı Nasıl Olmalıdır?

Tıpta Uzmanlık Sınavı uzun ve planlı bir çalışma programı gerektiren zorlu sınavlardan biridir. TUS hazırlık sürecinde herkesin kendine en ideal çalışma programına uyması gerekir. İdeal bir çalışma programında her branş için dört aşamalı bir çalışma planına ihtiyacız var. Bu aşamaların her biri başarıya ulaşmak için en önemli etkenlerdir.

  • TUS’ Hazırlık 1.Aşama: Çıkmış Soru Analizi: Önceden çıkmış soruların incelenmesi gerekir. Geçmişte çıkmış soruları fikir edinmek amacıyla hızlıca gözden geçirmeniz gerekir. Bunun için her branşa bir gün en fazla 2 gün ayırmanız yeterlidir. Günlük etkin çalışma saatinizi kendi motivasyonunuza göre belirlemelisiniz.
  • TUS’ Hazırlık 2.Aşama: Kitap ve Ders Notları: Çalışacağınız branş için etkin bir konu anlatım kitabı ve ders notlarına sahip olmalısınız. Çalıştığınız konu kitabı mümkün olduğunca tekrar edilebilir ve kolay anlaşılabilir bir kitap olmalıdır. Konu çalışarak, zihninizde konuların yer etmesini sağlayabilirsiniz. Ortalama konu çalışma süresi her branş için 10 gün olmalıdır.
  • TUS’ Hazırlık 3.Aşama: Soru Çözümleri: Soru çözümü aşaması kendinizi test amacıyla değil öğrenme ve çalışma amaçlıdır. Her konu bitiminde soru çözümleri ile konuları pekiştirmelisiniz. Soru çözümleri için ayıracağınız süre, günlük konu anlatımları ile eşit olmalıdır.
  • TUS’ Hazırlık 3.Aşama: Hızlı Tekrar: Hızlı tekrar tüm konuların gerek tekrarlar gerek sorun çözümleri ile gözden geçirme aşamasıdır. Bu aşamada bir sonraki branşa geçmeden önce en fazla 3 gün sistemli bir şekilde kısa notlarınızı gözden geçirmelisiniz. TUS hazırlık sürecinde son 45 günün çalışmaya katkısı da oldukça yüksektir.

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) için günde kaç saat çalışılması gerektiği ve diğer detaylarla ilgili tüm sorularınıza TUSTİME ile hemen iletişime geçerek cevap bulabilirsiniz.

Bu gönderiyi paylaş