TUS Kursu Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

TUS Kursu Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

TUS kursu seçerken önünüze birçok alternatif çıkacaktır. Alternatifler arasından sizin için en iyi olanı belirlerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini önceden bilmeniz gerekir. En zor sınavlardan biri olarak kabul edilen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), yılda 2 defa yapılmaktadır. Yanlış seçimlerle para ve zaman kaybetmemek için, TUS kursu seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini yazımızda bulabilirsiniz.

TUS Hazırlığında Eğitmen Faktörü

TUS’a hazırlanırken kimlerden ders alacağınız çok önemlidir. Dersinde sıkılmayacağınız ve sınavda çıkabilecek püf noktaları sizinle paylaşabilecek uzmanlarla TUS’a hazırlanmak büyük avantaj sağlayacaktır. Etkili ders anlatan, anlattığı konular ile önceki sınavlar arasında bağ kuran hocalar güven verir ve derslerin verimli geçmesini sağlar. TUS kurslarında hangi eğitmenlerin ders verdiğini araştırmalı ve varsa online derslerini dinleyerek, size hitap edip etmediğini anlamaya çalışmalısınız. Zorlu ve stresli TUS hazırlık sürecinde sadece konuları anlamanız noktasında değil iyi bir iletişim kurabildiğiniz, size rehberlik edebilecek eğitmenlerle bu zorlu yolu yürümek sizin için daha kolay olacaktır.

TUS Kursunun Kaynak Kalitesi

TUS kursu seçmek için araştırmaya başladığınızda dikkat etmeniz gereken öncelikli konulardan biri kursların kullandıkları kaynaklardır. Bu kaynaklar TUS hazırlığı sırasındaki en önemli yardımcınız olacağı için içeriğini incelemeden kararınızı vermeyin. Öncelikle kaynaklar güncel textbooklar esas alınarak hazırlanmış olmalıdır. Güncel olmayan bilgilerin bulunduğu kitaplar sınavda soruları yanlış cevaplamanıza neden olacaktır. Bununla birlikte konu çalışırken hızlı ve kolay tekrar edilebilir özelliklere sahip kaynak kitaplar, büyük kolaylık sağlar. Diğer yandan, kaynaklarda sınavda çıkabilecek konuların yakalanmış olması da sizi rakiplerinizden bir adım öne taşıyacaktır. Kurs ziyaretlerinizde kullandıkları kaynak kitapları incelemeyi ve hakkında bilgi almayı unutmayın. Kaynak kitapların derece yapacak kursiyerlere göre mi, yoksa her kursiyerin kendi hedefini kazanmasına yönelik mi olduğuna dikkat etmelisiniz. Özetle; güncel,  kolay tekrar edilebilir ve önceki sınavlarda fazla soru kaçırmamış yayınlar TUS için en doğru kaynak olacaktır.

Eğitim Programı

Kurs seçiminde dikkat edilmesi gereken bir husus da uygulanan eğitim programıdır. Her kurumun kursiyerlerine sunduğu program aynı değildir. Derslerin anlatıldığı süre, Vaka ve TUS Kampı gibi tamamlayıcı eğitimlerin sunulup sunulmadığı mutlaka sorgulanmalı ve buna göre bir tercih yapılmalıdır. Kampları standart olarak vermeyen kurumları tercih eden kursiyerlerin daha sonra kamplara katılmak için ekstra ücretler ödemek durumunda kaldıkları unutulmamalıdır.

Online ve Offline Dersler

Pandeminin başlamasıyla birlikte birçok TUS kursunda derslerde aksama oldu. Bu tür aksamalarla karşılaşmamak için, teknolojik olarak yeterli donanıma sahip TUS kurslarına gitmek olası sorunlara karşı tedbirli olmanızı sağlayacaktır. TUS kursları herhangi bir nedenden dolayı yüz yüze eğitim veremese dahi, online canlı derslerle mağdur edilmeden süreci atlatabileceğinizden emin olmalısınız. Offline derslerin zamanı sizin programınıza uygun olmalıdır. Hafta içi veya hafta sonu seçeneklerini değerlendirerek bir karar vermelisiniz.

Eğitim Anlayışı

TUS kursu aramaya başladığınızda karşınıza çok fazla seçenek çıkacaktır. Ön eleme yapabilmek için daha önce bu kurslara gitmiş arkadaşlarınızdan bilgi alabilirsiniz. Kursların kayıt esnasında vadettikleri şeyleri yerine getirip getirmediklerini, dürüst olup olmadıklarını, öğrenciler arasında ayrım yapıp yapmadıklarını, tecrübe paylaşımı ve yol gösterme konularında istekli olup olmadıklarını anlamaya çalışın. Siz TUS için tüm emeğinizi ortaya koyarken en büyük destekçiniz gittiğiniz kurs olacak. Bu nedenle, TUS kurslarının eğitim anlayışını, kursiyerlerine gerçekten değer verip vermediklerini kavramaya çalışmalısınız.

Bu gönderiyi paylaş