Size En Uygun TUS Sınavı Çalışma Programı Hangisi
Size En Uygun TUS Sınavı Çalışma Programı Hangisi?
Size en uygun TUS sınavı çalışma programı, hedeflerinize ve çalışma temponuza uygun olarak hazırlanan programdır. Kaçıncı sınıfta olduğunuz, TUS sınavında derece yapmak isteyip istemediğiniz ve derslerle ilgili alt yapınız, çalışma programınızın belirlenmesinde kritik öneme sahiptir. Diğer yandan, birbirleriyle yakından ilişkili derslerin tekrarlarının peş peşe yapılması; çalışmanın verimliliğini artırmaktadır. TUS sınavı çalışma stratejisi kişisel çalışma koşulları göz önünde bulundurularak, verimli ve sürdürülebilir şekilde hazırlanmalıdır.
- 5. Sınıflar İçin TUS Çalışma Programı
5. sınıflar için TUS çalışma programı, kursla paralel yürütülecek şekilde hazırlanmalıdır. Hafta sonunda TUS kurslarına katılan uzman adayları, o hafta aldıkları dersin tekrarını muhakkak yapmalıdır. Bir tekrardan sonra, hafta içerisinde de konularla ilgili çıkmış TUS soruları aksatılmadan çözülmelidir. TUS kursuna gidiyorsanız, kursun programına uygun olarak ders tekrarları ve soru çözümleri yapmanızda fayda var. Kolaylıkla yapamadığınız, çıkmış TUS sorularının açıklamalarını okuyarak ilerleme kat edebilirsiniz. Temel Bilimler testinde çıkan Farmakoloji, Patoloji, Biyokimya ve Mikrobiyoloji çabuk unutulan, detay içeren derslerdir. Aynı zamanda bu dersler, Klinik Bilimleri testindeki birçok ders için de alt yapı oluşturduğundan önemlidir.
5. Sınıfta konular bittikten sonra, özellikle bu derslerin 2. tekrarının yapılması, ilerisi için size avantaj sağlayacaktır. 5. sınıfta henüz konular bitmedi diyerek deneme sınavlarından kaçılmamalıdır. Deneme sınavları eksikliklerinizi fark etmenizi ve hangi derslere daha çok çalışmanız gerektiğini size gösterir. Konularınızın bitmesini beklemeden, kursunuzun tüm deneme sınavlarına katılmalısınız. Ne kadar çok deneme sorusu çözerseniz, algınız o kadar seçici olur. Deneme sınavlarında, ısrarla çıkan konulara karşı duyarlılığınız gelişir ve daha kolay öğrenirsiniz.
- 6. Sınıflar İçin TUS Çalışma Programı
6. sınıf için TUS çalışma programı, yoğunluğunuza bağlı olarak şekillenmek üzere hazırlanmalıdır. Küçük stajlara katıldığınız ve internlük yaptığınız bu dönemde, yoğunluğunuz yaptığınız staja göre değişebilmektedir. Dahiliye, Pediatri, Genel Cerrahi ve Acil gibi alanlarda yapılan stajlar nöbetin çok olduğu, yorucu stajlardır. Nöbet esnasında konu çalışmak istediğinizde, sık sık bölünebilirsiniz. Bölünme durumunuzun olduğu nöbetlerde zamanınızı soru çözerek değerlendirebilirsiniz. Açıklamalı deneme kitapçıkları üzerinden 1 soru 1 cevap şeklinde gidebileceğiniz gibi, 120 Temel Bilimler testi çözdükten sonra mola verip 120 Klinik Bilimler testi çözebilir ve en sonunda puanınızı hesaplayabilirsiniz. Nöbet olmadığı günlerde konu tekrarları yapabilirsiniz. Halk Sağlığı, Psikiyatri veya Aile Hekimliği gibi daha rahat yönetebildiğiniz bir staja dahil olduysanız staj esnasında konu tekrarları yapabilirsiniz. Örneğin, 1 dersi 4-5 gün içerisinde tekrar edip bitirdikten sonra diğer derse geçebilirsiniz. Akşamları ise açıklamalı deneme kitapçıkları çözerek değerlendirebilirsiniz.
- Ders Tekrarları Hangi Sırayla Yapılmalı?
Ders tekrarları yaparken, birbiriyle bağlantılı olan Temel ve Klinik Bilimler derslerini, sırayla tekrar etmek daha faydalı olacaktır. Örneğin Patoloji, Farmakoloji ve Dahiliye dersleri birlikte düşünülmelidir. TUS’ta en çok soru yaptıran temel derslerin başında, Patoloji gelmektedir. Dahiliye’de hastalıkların patolojisini anlama, ilaçların içeriğini ve yan etkilerini tespit etmek söz konusu olduğundan; Dahiliye sorularını çözebilmek için iyi bir Patoloji ve Farmakoloji bilgisine sahip olmak gerekir. Anatomi, Genel Cerrahi ve Kadın Hastalıkları da peş peşe tekrar edilmesi gereken derslerdir. Özellikle Anatomi çabuk unutulan, çok detay içeren, Genel Cerrahi ve Kadın Doğum alanlarında bilgisine sıkça başvurulan bir alandır. TUS sınavında derece yapanlar, Anatomi dersini 10 defa tekrar ettiklerinden bahsetmektedir. Eğer derece yapmak gibi bir hedefiniz varsa tekrar sayılarını çoğaltmanızda fayda var. Mikrobiyoloji, Biyokimya ve Pediatri dersleri de ayrıca bir tekrar grubudur. Pediatrideki metabolizma hastalıklarının anlaşılması için, Biyokimya ve Mikrobiyoloji bilgisi gerekmektedir. Ders tekrarlarını yaparken bu şekilde gruplara ayırarak, beyinde anlamlı bir bütün oluşmasına imkân verecek sırayla tekrar yapmak, çalışmanızın verimliliğini artıracaktır.
- TUS Sınavına Son 2 Ay Kala Çalışma Programı
TUS sınavına son 2 ay kala çalışma programı, klinik ders tekrarlarından sonra yapılan deneme sınavlarından oluşmalıdır. 120+120 şeklinde yaptığınız, Temel ve Klinik bilimler testlerini çözerek sınav soru tiplerini yakından tanımaya çalışın. Sınavdaki soru stratejinizi geliştirmeniz açısından ne kadar çok deneme sınavı çözerseniz sizin için o kadar iyi olacaktır. Soru tipleri ve şıkları arasındaki ilişkiyi anlayabilmeniz ve doğru cevabı bulabilmek için kendinizi zorlamanız gerekir.
- TUS Sınavına Son 1 Ay Kala Çalışma Programı
TUS sınavına son 1 ay kala, Temel Bilimler derslerinin tekrarına ve daha önce çözdüğünüz çıkmış sorulara, deneme sınavlarına yoğunlaşabilirsiniz. Kendinizi dinç hissettiğiniz zamanlarda tekrar, daha yorgun hissettiğiniz zamanları ise soru çözerek değerlendirebilirsiniz. TUS sınavına son 1 ay kala, daha önce çözdüğünüz ve zorlandığınız sorulara tekrar bakabilirsiniz. Sınava 1 gün kala ise Anatomi, Farmakoloji ve Biyokimya tablolarına göz gezdirmeniz ve Anatomi dersini tekrar etmeniz yararınıza olacaktır.