5. Sınıfta TUS Nasıl Çalışılmalı?

Tıp fakültesinde 5. sınıfa geldiyseniz, TUS için yoğun bir tempoda çalışmaya başlamanız gerektiğini hissetmeye başlamışsınızdır. Temponuzun yoğun olması dışında, 5. Sınıfta TUS’a hazırlanırken iyi bir çalışma programına ihtiyacınız olacak. İyi bir çalışma programı; sürdürülebilir, verimli, uygulanabilir ve az zamanda çok iş prensibine dayalı olandır.  TUS’a çalışılırken unutulmaması gereken nokta; uzun vadede uygulanamayacak programlar hazırlamamaktır. Gerektiğinde esneyebilen, gerçekten uygulayabileceğinize inandığınız ve stratejik bir alt yapısı olan çalışma programları hazırlamalısınız.

5. Sınıf TUS Programı

5. sınıf, TUS kurslarına başlamak için doğru zamandır. Hafta içinde fakültedeki derslere devam ederken hafta sonunda TUS kursuna katılabilirsiniz. Hem kendinizi disipline etmeniz hem de çalışmalarınızı belirli bir düzen içerisinde götürebilmeniz için, size katkı sağlayacaktır. Fakülte dersleri TUS odaklı olmadığından, TUS sorularını çözebilmek için kurs desteği almanız faydalı olacaktır.

5. sınıfta TUS’a çalışırken hafta sonunda katıldığınız TUS derslerini hafta içerisinde mutlaka tekrar etmelisiniz. Konunun pekişmesini ve kalıcı hafızaya aktarılmasını kolaylaştıracaktır. Hafta içerisinde tekrarını bitirdiğiniz her bölümle ilgili o güne kadar TUS’ta çıkmış bütün soruları çözmelisiniz. Denemeler de önemlidir ancak; bölüm tekrarlarını bitirdikten sonra ilk yapılması gereken şey, çıkmış TUS sorularını çözmek olmalıdır. Böylelikle sınavda çıkmış soru tipleri hakkında fikir sahibi olurken aynı zamanda, eksiklerinizi görme şansı da elde edersiniz.

5. sınıf TUS çalışma programında; tekrarını yaptığınız bölümlerle ilgili çıkmış tüm TUS sorularını çözdükten sonra, açıklamalı deneme sorularını çözmeye geçebilirsiniz. Açıklamalı deneme kitapçıkları, hangi soru tiplerinin hangi yöntemlerle çözülebileceğini göstermesi açısından önemlidir. Öncesinde, çıkmış TUS sorularını çözdüğünüz için açıklamalı deneme sorularını çözerken algınız büyük oranda TUS sorularının benzerlerine kayacaktır. Böylelikle soru çözerken de öğrenme işlevini gerçekleştirebileceksiniz. Boş bıraktığınız ve yanlış yaptığınız sorular başta olmak üzere, açıklamalı deneme sorularının her biri üzerinde titizlikle durmanızda fayda var. Son olarak ise her bölümle ilgili soru bankalarındaki soruları çözebilirsiniz.

5. sınıfta TUS’a çalışırken, TUS kurslarının her ay düzenlediği deneme sınavlarına mutlaka katılmalısınız. Deneme sınavlarına katılmak için, ilk tekrarı bitirmenizi beklemeyin. Eksiklerinizi fark etmeniz ve çalışırken nelere daha fazla dikkat etmeniz gerektiğini anlamanız için, deneme sınavları iyi bir fırsat sunacaktır. Özellikle TUS sınavına 2 ay kala, sık sık deneme soruları çözerek hızlanmaya çalışmalısınız.

5. sınıf TUS konularının tekrarları bittikten sonra başta farmakoloji, biyokimya, mikrobiyoloji ve patolojinin ikinci tekrarını ve hatta zamanınız varsa 3. Tekrarı yapmaya çalışın. 5. sınıf çalışma programını uyguladığınız süre boyunca kronometre ile çalışarak, kendinizi takip altında tutabilirsiniz. Derece yapmayı hedefliyorsanız kronometre sizi motive edecektir.

Bu gönderiyi paylaş